Klockaregården – fakta

Vår Klockaregård byggdes som arrendegård under kyrkan 1898. Då som lantgård med 12 hektar mark. Därav var 8 hektar åker och 3,5 hektar äng. Ekonomibyggnaden byggdes 1908 och bostadshuset byggdes till 1930. Arrendatorn hette Sven Karlsson och var gift med Sofia Magnusson. Deras son Sven Johansson övertog gården tillsammans med hustrun Britta. De fick tre barn, Margit, Åke och Olle.

 Klockaregården 002

Hösten 2010 skrev vi på pappren och blev ägare till Klockaregården. Det hade då stått tomt i ett par år och var i stort behov av renovering. Vi rev ut i princip allt och ”började om”. Vi har återställt planlösningen och tagit vara på detaljer som timmer och tegel. Vedspisen har fått flytta tillbaka in på sin plats och plankgolv har plockats fram. Vi har också moderniserat, byggt till en rejäl groventré/tvättstuga, nytt kök, ”riktig” trappa. Nytt avlopp, ny el och nytt värmesystem. Idag är bottenvåningen färdig och vi har bott här i drygt ett år. I min förra blogg www.klockaregard.blogg.se kan man läsa om vår renovering från kontrakt till inflyttning – en resa på drygt tre år.

vinter

Vi har en hel del renovering kvar framför oss. Övervåningen ska färdigställas med allrum, två sovrum, klädkammare och ett badrum. Ett garage/ateljé/förråd står på önskelistan och vår ladugård är i stort behov av renovering. Trädgården behöver också tas om hand.

I denna blogg kommer ni bland annat att kunna fortsätta följa vår renovering av Klockaregården.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s