Nina – arkitekten

sajt-polaroid-1

Redan på högstadiet bestämde jag mig för att bli arkitekt. Jag har alltid fascinerats av planlösningar och lägenhetslayouter och det var framförallt mitt intresse för bostäder som ledde mig in i arkitekturens värld. Fortfarande är det planlösningarna som jag brinner för mest, även om jag idag lika gärna jobbar med förskolor och vårdlokaler som med bostäder. Att sätta mig in i olika verksamheter och träffa nya människor i olika yrkesroller och olika konstellationer är det roligaste med mitt arbete.

Sedan tre och ett halvt år driver jag tillsammans med min kollega Sajt Arkitektstudio AB (www.sajtarkitektstudio.se) i Växjö. Vi arbetar med allt ifrån mindre tillbyggnader åt privatpersoner  till större nybyggnadsprojekt för offentliga beställare. Vi gör kulörsättningar, inredningar och undervisar i arkitektur på gymnasienivå. Vi ritar också lösvirkesvillor i ett samarbetsprojekt kallat R-hus (www.r-hus.se).

Varje projekt är unikt och likaså varje uppdragsgivare. Mitt jobb handlar mycket om att kunna läsa mellan raderna, analysera och förstå olika behov.

I bloggen kommer jag ibland beröra och ventilera frågeställningar som jag möter i mitt yrke.

(foto: Robin Fritzson www.fritzson.net)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s